Sori Taproom – Ensivaikutelmat

Suurten odotusten ja pienoisen janonkin säestämä toteutui pikavisiitti Helsingin uusimpien hanojen ääreen. Tällä kertaa vain oluiden takia mutta ruokapuoleenkin tulee varmasti tutustuttua myöhemmin. Muutama sana tuli vaihdettua Pyry Hurulan kanssa ja oli hanoissa muutama uusi olutkin allekirjoittaneelle.

Taproomin konseptin taustalla ovat oluen ystävät joilla on selvä visio kansainvälisen tason oluthuoneesta. Lasikokoja on useampia, tarjoillaan flighteja, pidetään IPA:t tuoreina (tai ei ollenkaan), luotetaan omaan maahantuontiin ja tuodaan tarjolle erikoiseriä/kokeiluja/kollaboraatioita omalta panimolta. IPA-oluiden tuoreuskriteeri lämmittää erityisesti sillä tämä on valitettavasti harvinainen ilmiö Suomessa sekä baareissa että kaupan hyllyillä. Maahan tuodaan jatkuvasti luvattoman vanhaa tuotetta joka ei anna hyvää kuvaa oluesta, panimosta tai ylipäätänsä tuo tämän oluttyypin parhaita puolia esiin. Hurula luottaa myös siihen, että muilta panimoilta on helpompi saada erikoisempia/pienempiä eriä kun tilaajana on toinen panimo ja sen ravintola. Ei kuulosta hullummalta. Jatkossa on myös kiinnostava seurata mitä Sorin tynnyrihuoneelta saadaan hanoihin ja jos joku kaunis päivä saamme growler-kulttuurin Suomeen, on tässä varteenotettava täyttöpiste.

Hanassa oli paljon tuttuja tapauksia mutta muutama kokeilematonkin tuote. Hanojen luokittelu eri kategorioihin on hyvin tehty ja helpottaa kokonaisuuden hahmottamista, varsinkin jos on paljon uusia tuotteita ja haluaa suunnitella pidemmän kaavan tikkailuun sopivan järjestyksen. Hanavalikoima on digitaalisesti esillä hanarivistön yläpuolella ja ratkaisu komppaa baarin visiota alati elävästä ja muuttuvasta hanavalikoimasta. Lisäksi näytöillä on hauska toiminto Untappdin käyttäjille, josta voi seurata täppäilyä livenä. Pullovalikoima on jaettuna pariin eri kylmäkaappiin ja vielä alkuvaiheessa toki hieman vaatimaton, mutta sisällöltään hyvä ja suunta näyttää olevan juuri oikea.

Erityisesti ilahduttaa että Sori on ottanut Untappdin Verified Venue -toiminnon käyttöön (vasta toisena toimijana Pk-seudulla?). Untappd on muutenkin ollut paras tapa tsekata baarien valikoimaa lähes reaaliajassa, tosin vain sen mukaisesti mitä siellä juodaan. Jokainen kylmäkaapin uumenissa majaileva nektari ei siten kuitenkaan näy janoiselle ilman visiittiä paikan päälle. Nyt sekä hana- että pullovalikoimaa voi seurata reaaliajassa sovelluksen kautta ja se on erinomaista palvelua. Lisäksi sovelluksen tapahtumatoiminto näyttää tulevan käyttöön esim. uusien oluiden julkaisuun ja muista tilaisuuksista tiedottamiseen. Juuri näin!

Kokonaisuudessaan kaikinpuolin hieno ensivaikutelma. Tilat olivat myös freesit, modernit jne. mutta eipä sellaisilla yksityiskohdilla saa anteeksi jos olutvalikoima tai baarin visio on huono. Sori Taproomissa olutvalikoima vaikuttaa jo tässä vaiheessa erinomaiselta ja lupaa hyvää tulevan suhteen. Ensikäynnin perusteella lisää on varmasti luvassa. On hienoa nähdä miten Helsingissä nostetaan rimaa ja lähdetään tekemään ison maailman malliin.

 

Lento

Hanat ja taulut

Hanat auki

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *