Lahtikko #1: Huurteisia sivuja

Pari päivää sitten sain tämän mustavalkoisen paperinivaskan käteeni sen toimituksesta vastanneelta herralta ja mietin mikä tämä tälläinen julkaisu on digiaikakaudella? Pitääkö artikkelit lukea kokonaan ja sivuja kääntää itse? Eikö tätä voisi lukea pikseliformaatissa?

 

Lahtikko #1

Lahtikko #1

 

Ei vain, kyseessä on printtiformaatin vastaisku kertakäyttöiselle, otsikkotason informaatiotulvalle ja tällä kertaa Lahdesta. Mainiota Bönthöö bönthöö -blogiaan pitävä lahtelainen on tehnyt ensimmäisen siirron vanhan kunnon printtimedian avulla. Asenne on hallussa ja tyyli on DIY. Tämä 30-sivuinen julkaisu on täynnä rehellistä asiaa oluesta, musiikista, Lahdesta ja kaikesta siltä väliltä. Tämän tyyppinen paperijulkaisu ei tietenkään voi kilpailla reaaliaikaisen ja hetkellisestä huomiosta kilpailevan digimaailman kanssa, vaan tarjoaa artikkeleita, haastatteluja ja tunnelmointia jotka muodostavat oman fyysisen kokonaisuuden jonka mielellään laittaa lukemisen jälkeen talteen hyllyyn.

Itse zine sisältää mustaa huumoria, artikkeleita ja haastatteluja musiikki- ja olutteemalla, sisäpiirivinkkejä Lahden olutskeneen sekä pussikaljatestiä ja muuta mukavaa. Kyllä lehden sivuja selaillessa on enemmän nähtävää ja yksityiskohtia kuin nettiartikkeleissa geneerisillä blogipohjilla, mutta jokaisella on aikansa ja paikkansa. Myös sisällön tuottajien visio tulee hyvin läpi kun se on rakennettu tyhjän sivun päälle. Mielenkiintoista lukemista joka osuu eräänlaiseen tyhjiöön suomenkielisen olutsisällön tarjonnassa. Lehteä on jaettu myös Helsingissä muutamaan eri paikkaan – tarkempien tietojen ja mahdollisen verkkojulkaisun suhteen kannattaa seurata toimittajan omaa tiedotusta.

Juomasuositus tällä kertaa on Samuel Adamsin ikoninen Utopias, joka virittää aisteille äärimmilleen tiivistetyn makumaailman (kuivatut hedelmät, portviinin, sherryn, vaniljan, toffeen, konjakin jne.) ja sopii ns. sippailtavaksi nahkanojatuolissa kynttilänvalossa hyvän musiikin säestämänä. Prosenttejakin kyseisessä nektarissa on lähes yhtä monta kuin lehden sivuja. Vaihtoehtoisesti tähän voisi myös soveltua Jaloviina (max. 1 tähteä).

Jatkoa odotellessa!

About the Author

Hankala Asiakas

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *