Arkadian Alkon avajaistunnelmissa

Uutuuttaan hohtavat hyllyt ja vitriinit täynnä erikoisvalikoiman tuotteita, tuote-esittelyä (alkoholitonta toki), elektronisen musiikin äänimaailmaa, tummaa seinäpaneelia ja tyylikästä kaakelointia. Onko tässä sama vanha valikoima uudessa asetelmassa vai onko tässä uuden ajan trenditietoinen alkoholituotteiden erikoismyymälä? Uteliaiden asiakkaiden ja kaikkia aisteja kosiskelevan ambienssin keskellä oli hyvä pysähtyä ja tarkistaa monopolin tämänhetkinen pulssi.

Remontoidut tilat ovat hienot ja “Beer Corner” on tyylikäs ja tunnelmallinen – se tuo jopa hetkellisesti mieleen erään trendikkään ja nuorekkaan amerikkalaisvaatemerkin diskoteekkiä muistuttavat myymälät, tosin sixpackit ovat täällä esillä lähinnä hyllyissä. Uusia lippulaivatuotteita on saatu avaijaisiin iso läjä, kuitenkin lähinnä Italia-Espanja-Englanti-akselilla. On magnumpulloja, pulloja pahvirasioissa ja jopa vahatuilla korkeilla. Tarjolla on tietysti myös oluelle sopivia laseja. Tutut tuotteet koristavat hyllyjä uudelleen järjestettyinä mutta mukana on myös suhteellisen kiinnostavia uutuuksia. Toki jos yhtään on asioinut verkkokaupoissa, pistää silmää kovin korkeat hinnat (osa tuotteista jopa tuplasti kalliimpia) mutta se ei varmasti ole yllätys kun paikallista kilpailua ei ole. Mitään kovin harvinaista tai erikoista ei tällä kertaa tullut vastaan mutta tyhjin käsin ei tarvinnut kaupasta lähteä. Alkon valikoima ei edelleenkään synkkaa kovin hyvin Ratebeerin ja BeerAdvocaten kaltaisilla sivustoilla korkealle arvostettujen tuotteiden kanssa.

On mielenkiintoista seurata miten valikoima kehittyy. Toivotaan että mukaan saadaan kaivettua maahantuojilta lisää kiinnostavia ja rajoitettuja tuotteita jatkossakin. Muita tuoteryhmiä ei tällä kertaa kahlattu läpi mutta viinikellarivalikoima on yleensä ollut myös mielenkiintoinen. Kyllähän näillä puitteilla ja asiantuntijuudella voisi olla ihan kilpailukykyinen avoimillakin markkinoilla, varsinkin jos ostotoimintoja saisi terävöitettyä vielä entisestään ja hinnoittelun kohdilleen.

 

Olutnurkka

Olutnurkka

Hyllyt täynnä tavaraa

Hyllyt täynnä tavaraa

Tyylikästä

Tyylikästä

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *