Uusia yhteistyöoluita CoolHeadilta

Tällä kertaa pika-arviossa pari uutta yhteistyötä CoolHeadilta – asiallisesti humaloitujen oluiden parissa kunnostautuneen Donut Islandin kanssa tehty triplaipa ja itänaapurimme Hophead Craft Breweryn kanssa tehty tammilastukookoskypsytetty imperial stout.

Juicy Lucy IIIPA oli odotetusti sameampi kuin hotelliaamiaisen käsinpuristettu ananasmehu. Mukana on vehnää, kauraa ja Maris Otteria sekä Galaxya, Amarilloa ja Citraa humaloina. Tuoksussa oli trooppisten hedelmien lisäksi jopa hieman laktoosimainen tuoksu. Humala tuntui havuisena ja poltteli hyvin kevyesti mutta hienostuneesti tuoksussa vaikka juoma olikin varsin kylmä aluksi. Pidemmittä haisteluitta oli aika mennä suoraan asiaan ja ottaa ensimmäinen puraisu tästä cocktailista. Tuhti kroppa ja kuohkea suutuntuma kaatoivat täyslaidallisen humalamarinoituja hedelmiä kurkkuun. Parin lisähuikan jälkeen oli humala poltellut suun mukavaksi ja maussa tuntui erityisesti ananas ja greippi, jopa hieman maitopirtelönomaisesti (johtuen vehnän ja kauran proteiineista). Prosentteja oli kokonaiset 10% mutta ne eivät maussa tuntuneet – ehkä enemmänkin 7-8% tuntumassa mentiin jos olisi lähtenyt arvaamaan. Olut muistutti hyvällä tavalla Jenkkien itärannikon voimakkaasti kuivahumaloituja mehuipoja. Olut kesti varsin hyvin myös lämmetessään eikä muuttunut kitkeräksi kuten näissä välillä voi käydä. Cool Head + Donut Island -kombo antoi odottaa kotimaan kovimman tason tavaraa ja olihan tämä hyvää!

Venäläisen Hopheadin kanssa pantu Coconut Head oli 11% kookoksella ja bourbonpuulastuilla höystetty imperial stout. Tuoksu oli ruisviskimäinen tuoden esiin cold brew -kahvin, maitokahvin, hasselpähkinöitä ja kookosta. Maussa kookos puski päälle heti alkuun kunnes kahvin kitkeryys nousi taustalta jälkimakuun. Nutellaa, lisää hasselpähkinöitä ja hyvin tummaa, korkean kaakaopitoisuuden suklaata. Ensimaku oli hieman sekava mutta jälkimaku oli pitkä ja tuntui tarkoituksenmukaiselta. Kahvisuus jäi suuhun maistumaan. Lämmetessään maussa oli mukana enemmän rasvaisuutta ja juuri voileipäsuklaalevite tuntui varsin voimakkaasti. Puulastujen tuoma kuivuus tuntui maussa vaikka jäikin hieman sivuosaan. Bourbonin makuja oli vaikeampi paikantaa sillä tässä kahvisuus vei koko valokeilan.

Juicy Lucyä on kuuleman mukaan matkalla ravintoloihin tämän kirjoituksen julkaisemispäivänä ja Coconut Headia vuodenvaihteessa panimon tap takeoveriin Brewdogiin. Siellä on muutenkin tulossa mielenkiintoinen kattaus panimon tuotteita ko. viikonlopulle.

 

Juicy Lucy IIIPA

Coconut Head

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *