USA osa 2: Fieldwork Brewing Company

Paluu Santa Rosasta sujui hyvin ja matkan varrella tehty pysähdys Beercraftissa oli antoisa – mukaan tarttui liuta mielenkiintoisia oluita kämpille nautittavaksi. Pienen kaupan valikoima oli monipuolinen ja vakuuttava. Mukaan tarttui mm. Alvarado Streetin uunituore DDH ipajulkaisu, The Rare Barrelin hapanolutta, Epicin Big Bad Baptistin pari eri versiota, vanhoja J.W. Lees Harvest Alea ja muuta hauskaa. Samana iltana oli tarkoitus vierailla myös Berkeleyn Fieldwork -panimolla. Kyseisen panimon tölkkijulkaisut ovat kuuleman mukaan nopeakiertoista tavaraa, eikä niitä olisi välttämättä tarjolla sattumanvaraisen vierailun kohdalla, mutta panimon hanatarjonta oli luonnollisesti tsekattava.

Fieldwork sijaitsee kookkaassa teollisuushallissa jossa baarin lisäksi näytti myös olevan jonkinlainen barrel room sillä tynnyreitä oli varsin paljon. Pari flightiä aurinkoisessa illassa panimon terassilla oli paikallaan. Ensimmäisen flightin mukana pöytään saatiin kuusi olutta. Eastside Motel oli havuinen ja samea dipa mutta jonka suutuntuma oli ilmava ja kevyt. Varsin onnistunut ja persoonallinen olut. 22 Amarillo Avenue oli mehukas single hop IPA jossa amarillo näytteli nimensä mukaan pääosaa. Mighty Wings jäi näiden varjoon hieman tunkkaisena tapauksena. NEIPA gone wrong? Panimon Pulp -sarjasta oli tarjolla Pulp Light – hieman turhahkon IPL -tyylilajin edustaja. Kuivahumaloitu tapaus oli tosin ihan juotava vaikka jäikin hieman yksiuloitteiseksi ja karheaksi. Lopulta mukana oli pari souriakin. De Colores oli kuin hapokkaan omenasoseen ja omenamehun sekoitus. Todella herkullinen olut miellyttävän kevyellä kuplaisuudella. Caribbean Queen tarjoili passion-, hapankirsikka-, limetti- ja appelsiinisekoituksen jonka tarkoituksena oli selvästi muistuttaa jonkin sortin cocktailia. Jopa karpalomehua muistuttava ja sopivan hapan olut oli erittäin maistuva kuumassa illassa. Se sopi myös hyvin baarista saatavien nachojen ja salsan kaveriksi.

Hanat eivät vielä Fieldworkilta loppuneet joten oli aika tilata toinen flight. Mosaicilla höystetty kevyehkö lagerolut Finer Things tuoksui mukavan humalaiselta mutta matalien prosenttien johdosta jäi hieman ohueksi. Puhdas ja helposti juotava joka tapauksessa. Vaalea belgityylinen Chloe oli panimon seikkailu belgioluiden maailmaan mutta jäi varsin mitään sanomattomaksi tapaukseksi. Samaa sarjaa edusti myös Lilith joka ei valitettavasti vakuuttanut. Field Trial (#6297) oli jonkin sortin kokeiluerä. Tämä tuuhea ja hyvin humaloitu apamainen blonde ale piristi sopivasti parin heikomman oluen jälkeen. Invisible Touch nosti tasoa tarjoilemalla mehukkaan APAn ennen illan ainoaa tummaa olutta Fieldworkilla. Coffee Town oli laktoosilla höystetty maitokahvinen brown ale. Kuivahko mutta hieman makea ja yllättävän toimiva kahvin ja brown alen risteytys.

Fieldworkista jäi muutamaa pettymystä lukuunottamatta hyvä kuva. Voimakkaasti humaloidut oluet olivat kilpailukykyisiä ja hapanoluet olivat erittäin hyviä. Olisi ollut hauska kokeilla enemmän raskaamman sarjan oluita mutta toisaalta nämä keskimääräisesti kevyehkömmät tapaukset toimivat varsin hyvin lämpimässä säässä. Illemmalla illallisen yhteydessä päästiin myös matkan seuraavan panimon, The Rare Barrelin, makuun. Shades of Cool (Batch 3) oli panimolle tyypillinen sekoitettu ja marjoilla höystetty hapanolut. Maussa tuntui enemmän jopa mansikkainen kuohkeus kuin mustaherukat, joita tähän oli sekoitettu mukaan. Runko oli todella hyvä ja 6% on näissä oluissa yleensä sopiva tukemaan happamuutta ja nostamaan marjaisuuden ilman että pohja katoaa alta. Se antoi hyvää ensimakua seuraavan päivän panimovierailulle josta lisää seuravalla kerralla.

 

Flight

Fieldworkin mukaan myytäviä

TRB pullosta

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *