Tukholmassa osa 2: Akkurat ja Omnipollos Hatt

Tukholman bottlesharen jälkeen jatkoimme iltaa Slussenin ravintolakentän puolelle. Samana päivänä oli sattumalta myös Omnipollon oman baarin yksivuotissyntymäpäivät ja paikalla oli myös heidän ystäväpanimoita, joten hanat olivat normaalia mielenkiintoisemmat.

Ensin ohjelmassa oli dinneri ja kellarivierailu maailman parhaimmaksi olutravintolaksi valitussa Akkuratissa. Täällä mennään perinteisesti moules fritesillä ja hapanoluilla, tällä kertaa otimme ensin pöytään kovan kolmikon Belgian huipuilta Cantillonilta ja 3 Fonteineniltä: Soleil de Minuite (2015), Superblend ja Zenne y Frontera. Cantillonin Akkuratille valmistamista “Soleil” on kolmas versio lakkahapanoluesta ja toimi hyvin mutta kehittynee varmasti vuosien saatossa (jos pulloja vain säilyy niin pitkään). Superblend on sekoitus Cantillonin Iris ja Grand Cru Bruocsella -oluita mutta ei valitettavasti ollut kovin ihmeellinen. Illallisen voittaja oli “Zenne” joka oli jälleen kerran huikea taidonnäyte Beerselin kylän omalta panimolta – todella moniulotteinen ja hienostunut sekoitus jossa hieman yllättävästi barolomaista asfaltin makua yhdistettynä panimon laadukkaaseen ja tuttuun happamuuteen. Lopputuloksen kruunasi oluen Oloroso ja PX sherrytynnyreissä kypsyttäminen. Ei ihme että oluttreidaajat ovat valmiita vaihtamaan mitä vain saadakseen tämän käsiinsä.

Akkuratin kellarista löytyi vaikka mitä mielenkiintoista mutta harmillisesti moni pullo oli joko omistajan omaa varastoa tai ei muuten vaan myynnissä.. Mukaan tarttui vanhaa ja hapanta – tämähän on taivas näiden tyylien ystäville. Listoillakin kun on olutta 80-luvulta lähtien mutta viime vuosina on erityisesti “valaiden” lukumäärä listoilla laskenut. Vain pari-kolme vuotta sitten listalla oli esim. Cantillonin kyseiselle ravintolalle erikseen valmistava ja kokonaiset viisi vuotta kypsytetty gueuze Vélomoteur ja Närke Kulturbryggerietin Kaggen! -kulttiportterista eri versioita.

Matka jatkui seuraavaksi Omnipollos Hatt -baariin jossa tarjolla oli heidän omien oluiden lisäksi mielenkiintoisia vierashanoja. Harvemmin kohdalle osuu tuoreita Trilliumin oluita hanassa joten nämä otettiin heti tarkasteluun ja toimivathan nämä. Hair of The Dogin oluet olivat hieman liian ärhäköitä (ja tarjoiltuina liian kylmistä hanoista) tuoreina ja ovatkin yleensä parempia kun ovat saaneet seistä kellarissa kypsymässä. Toisaalta jos Fred From The Woodia on tarjolla hanassa, ei käy kieltäytyminen..

Tässä vielä Akkuratissa ja Omnipollos Hattissa testatut oluet:

• 3 Fonteinen Framboos (2014)
• 3 Fonteinen Zenne y Frontera
• Cantillon Vigneronne
• Cantillon Superblend
• Cantillon Soleil du Minuite (2015)
• De Cam Lambiek-Framboise (2012)
• De Cam Oude Geuze (1998)
• Hair of The Dog Adam
• Hair of The Dog Fred From The Wood
• Omnipollo Noa Double Barrel
• Omnipollo Mango Smoothie IPA
• Omnipollo/Buxton Yellow Belly Sundae
• Trillium Double Dry Hopped Fort Point Pale Ale
• Trillium Summer Street
• Trillium Melcher Street IPA

 

De Cam Oude Geuze (1998)

De Cam Oude Geuze (1998)

 

Cantillon Soleil de Minuite (2015), Superblend ja 3 Fonteinen Zenne y Frontera

Cantillon Soleil de Minuite (2015), Superblend ja 3 Fonteinen Zenne y Frontera

 

Tarjonnasta ei ainakaan voi valittaa, seuraava Tukholman reissu suunnitteluun siis.

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *