Pliny the Elder – Maailman paras tuplaipa?

Humalan ystävien pyhä malja, länsirannikon tuplaipojen ikoni ja top-listojen kärkikahinoiden vakioasiakas – Pliny the Elder. Tarjolla oli kolmen viikon ikäinen pullo joka korkattiin kylmenevän syysillan kunniaksi ulkosalla perinteiseen pussikaljahenkeen. Kyseistä olutta pari kertaa aiemmin kokeilleena, hieman vaihtelevan ikäisinä tosin, oli nyt hyvä tilaisuus kirjata ylös aistihavainnot tästä klassikosta.

Tuoksu on kuivan yrttinen, tutut jenkkihumalat puskevat päälle ja pientä hunajaista makeutta on myös havaittavissa. Suutuntuma on erittäin hieno ja kuplat ovat pieniä kuin samppanjassa. Maku on erittäin kuiva ja taustalla on hienostunutta havumetsää. Silkkinen ja tyylikäs. Salvianlehtiä ja saippuavettä. Täydellinen tasapaino.

Onko tämä maailman paras tuplaipa? Ainakin yksi hypetetyimmistä, mutta kyllä tämä lunastaa suuretkin lupaukset. Ipan ja tuplaipan tyylillinen polarisoituminen itä- ja länsirannikolle on ymmärrettävää kun tätä kuivaa ja suhteellisen kirkasta juomaa vertaa monesti sakeisiin, tahmeisiin ja makeisiin ipoihin toiselta puolelta oluen luvattua maata. Makuasia tietenkin ja kummassakin tyylisuunnassa on hienoja tuotteita laadukkailta panimoilta. Klassikkopanimojen kuten esim. Russian Riverin, Alchemistin ja Mainen rinnalle nousee jatkuvasti uusia joita toivoisi enemmän tännekin päin. Trilliumia, Tired Handsia, Tree Housea ja muita odotellessa…

 

"Drink fresh, do not age". Asia selvä.

“Drink fresh, do not age”. Asia selvä.

About the Author

Hankala Asiakas

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *