Keskikesän 3 x Brown Ale (Founders, Rogue, Nynäshamn)

Juhannusviikonloppuna laitoimme testiin monta hyvää tyylikokonaisuutta joista ensimmäiseksi arvioon Brown Alet.

Brown Ale ei välttämättä ole allekirjoittaneen ykkössuosikkityylilaji mutta johon on aina välillä hyvä palata tarkastelemaan tarjontaa. Otimme kolme erilaista tyylilajin edustajaa testiin, tällä kertaa yksi Ruotsista ja kaksi USA:sta. Ovatko nämä kyseiset oluet kaikkien määritelmien mukaisesti saman tyylilajin edustajia (esim. Ratebeerissä ollaan American Strong Alen puolella), voidaan jättää eri keskusteluksi ciceronejen ym. kesken – tässä setissä ne ovat kuitenkin tarpeeksi lähekkäin joten näillä mennään.

Foundersin tuotteet ovat saaneet hyvän jakelun Suomeen ja tällä kertaa lasissa oli Sumatra Mountain Brown. Kylmää sumppia, silkkinen suutuntuma, pähkinöitä ja pääsiäissuklaata. Jokin häivähdys myös belgialaisia pääsiäisoluita kunnes oluen lämmetessä lasissa esiin tulevat tyylilajin ominaisuudet. Runko jää valitettavasti hieman ohueksi ja tarvitsisi enemmän sillä makuja on paljon eikä itse juoma niitä pääse tukemaan. Lisäpisteitä toimivasta kahvisuudesta eikä 9% vahvuutta helposti havaitse.

 

Founders Sumatra Mountain Brown

Founders Sumatra Mountain Brown

 

Roguen palkitun ja korkealle arvioidun Hazelnut Brown Nectarin suhteen odotukset olivat korkeat. Valitettavasti tämä jäi kovin vaisuksi esitykseksi ohuella rungolla ja kovin yksiulotteisella ja tylsällä maulla. Pitänee kokeilla uudestaan mikäli kyseessä oli yksinkertaisesti huono tai liian vanha pullo. Voi olla myös että tämä tuntui niin kovin vaisulta kun tämä ei ollut yhtä imperiaali ja vahva kuin vertailukohteet.

 

Rogue Hazelnut Brown Nectar

Rogue Hazelnut Brown Nectar

 

Viimeisenä testissä oli ruotsalaisen Nynäshamnin ravintola Akkuratin 20-vuotisjuhlan kunniaksi julkaisema Imperial Brännskär Brown Ale Vanilla & Hazelnut. Paljon toffeeta, suklaata ja tahmean pähkinäinen kokonaisuus. Hasselpähkinät, lisätty vanilja ja sopiva 8,5% vahvuus tekevät tästä hienon oluen.

 

Imperial Brännskär Brown Ale Vanilla & Hazelnut

Imperial Brännskär Brown Ale Vanilla & Hazelnut

 

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *