Ilta Cool Head Brew:n seurassa

Vuosi sitten markkinoille ilmestyi uusi tekijä – yhden brasilialaisen ja kahden suomalaisen yhteistoimin alkoi Tuusulasta virtaamaan afroteemalla varustettuja tölkkejä. Tässä vaiheessa vuotta myöhemmin oli sopiva hetki kutsua panimo kertomaan tarinastaan ja käymään läpi tämän hetkisiä oluitaan. Panimon edustaja Pietari tarjoili kuuden oluen kattauksen ja vastaili innokkaan janoisen osallistujajoukon kysymyksiin illan mittaan. Panimon taustalla on brassifiiliksiä, hedelmiä sekä oluen ja drinkkien makumaailmojen yhdistämistä.

Makuaistit viritettiin inkiväärin taajuuksille heti alkuun Sour Head Gingerin myötä. 4% vahvuinen kattilahapatettu olut toimi mainiosti vaikka inkivääri oluessa onkin allekirjoittaneelle hieman riski. Olut oli sopivan kuiva ja inkivääri toimi siihen hienosti. Tuoksussa oli simaa ja maussa inkivääriä ja jopa valkopippuria. Piristävä tapaus. Heti perään tarjoiltiin päivän hedelmät – kiertolaispanimo Ice Beaverin kanssa tehty Mango Sour oli myös kevyt hapanolut, joka niukan vaahdon ja värinsä osalta olisi mennyt läpi lasillisesta mehua. Maussa oli luonnollisesti paljon mangoa mutta makeutta ei ollut liikaa vaan olut pysyi sopivan happamana. Uudemmassa erässä vaahtoakin on kuuleman mukaan enemmän. Hiilihappoja tuntui kuitenkin olevan tässäkin. Tämä juoma sopisi erinomaisesti lämpimässä säässä nautittavaksi ja alhaisten prosenttiensa johdosta myös hyvin sessioitavaksi.

Seuraavaksi vuorossa oli Citralla kuivahumaloitua vaaleaa alea Blondes Are My Weakness -oluen myötä. Viitataanko nimellä vaaleisiin hiuksiin, belgioluisiin vai mihin, jäänee selvitettäväksi panimomestarilta itseltään. Reilun kuukauden ikäinen tölkki oli hyvässä kunnossa ja juotavuus oli kohdillaan. Orava Brewing on kotiolutkilpailun voittanut kiertolaispanimo joka oli käynyt Cool Headilla valmistamassa seuraavaksi kokeillun oluen. Paleå oli Jenkkilän C-humalilla varusteltu kuivahko ja katkera APA. Pilsnermallas tuntui maussa ja ajatukset karkasivat pilsnerien maailmaan vaikka oltiinkin APA:n äärellä. Uusia kotimaisia panimoja on aina mielenkiintoista kokeilla, joten katsotaan mihin suuntaan Oravan kaverit lähtevät viemään oluitaan.

Tällä kertaa päästiin myös kokeilemaan panimon uutta prototyyppiä joka kulki nimellä Pink Gose. Vadelmilla höystetty gose oli erittäin kauniin värinen ja maku oli vähintäänkin kohdallaan. Suolaisuutta oli sopivasti, happamuuttakin hyvin ja vadelmien maku pääsi hyvin pääosaan. Tässä oli paljon potentiaalia. Lopuksi kokeiltiin vielä Heavy Sunshine, joka 8% vahvuisena portterina oli upean tasapainoinen ja miellyttävän pehmeä. Tästä on festivaalitarjoilussa Meksikosta tuodulla vaniljalla höystetty versio jota pitää päästä kokeilemaan. Siitä puheenollen, on tässä oluessa varsin lupaava pohja erilaisille kokeiluille. Kahvia, mausteita, chiliä, tynnyrikypsytystä ym. – erilaiset lisät voisivat nousta hyvin keskiöön itsevarman ja laadukkaan pohjaoluen päälle.

Huhujen mukaan vapun jälkeisellä viikolla olisi panimolta luvassa myös tällä hetkellä kovin trendikkään Vermont-IPA:n edustajaa. Miltä kuulostaisi yhdistelmä mm. Conan-hiivaa, Maris Otteria, Mosaicia, El Doradoa, Columbusta ja kovassa nousussa olevaa Vic Secret -humalaa? Tuoreena nautittavaa tavaraa olisi tarjolla 24h sisällä kegityksestä ainakin seuraavissa paikoissa: Brewdog Helsinki, One Pint Pub, Il Birrificio, Bier Bier, Oljenkorsi, Pikkulintu, Stones, Molotov, Kerttulin Kievari (Turku) ja Olutravintola Konttori (Tampere). Pysytään siis kuulolla.

Kiitos Cool Head ja Tommyknocker tastingin järjestämisestä!

 

Paleo-teema näkyy myös Paleå-tölkissä

Kuva napattu suoraan panimon Fb-sivulta

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *