HOP! Artisan Brewery Weekend

HOP! Artisan Brewery Weekend toi Nosturin keikkatiloihin pienen ja tunnelmallisen oluttapahtuman. Lauantai-iltana paikalla oli sopivasti porukkaa eikä tila ollut läheskään täynnä. Jonoissa ei tarvinnut kauaa seistä ja panimojen edustajien kanssa ehti hyvin juttelemaan. Mukana oli kourallinen kotimaan ja etelänaapurimme toimijoita. Mukana oli paljon samoja panimoita joita tämän vuoden tapahtumissa on pyörinyt ja tullut tutuiksi. Olisi ollut virkistävää saada mukaan uusia tuttavuuksia, vaikka ihan Ruotsi/Norja/Tanska -akselilta.

Oluttapahtumiin valmistautuminen edellyttää allekirjottaneen kohdalla olutlistan tarkkaa analysointia etukäteen, mutta tällä kertaa ei sellaista mistään löytynyt. Olutlistan läpikäynti ennakkoon auttaa priorisoimaan ja bongaamaan itselle kiinnostavimmat tuotteet. Lisäksi se tukee päätöksentekoa lähteä tai jättää tilaisuus väliin. Monelle “normaalille” festarikävijälle se on varmasti yhdentekevää ja nyt kun mukana oli varsin vähän panimoita ja oluita, pärjättiin ihan hyvin ilman moista.

Käytännön järjestelyt jättivät hieman parantamisen varaa. Narikan jälkeen sai ladata rannekkeeseen saldon ja ottaa maistelulasin mukaan. Ranneke toimi hyvin ja oli ihan kätevä maksuvälineenä. Laseja oli kahta eri mallia joista teku on hyväksi todettu olutlasi ja toinen oli jonkin sortin maljakon näköinen kömpelö ipa(?)-lasi. Alhaalla oli sillä hetkellä tarjolla vain ipa-lasia ja jos halusi tekun, sai sellaisen itse hakea yläkerran panimojen ständeiltä… Kummatkin lasit olivat varsin suuria kuten olivat myös annoskoot. 2/4dl sijaan annokset saisivat mieluummin olla luokkaa 1/2dl. Kaksi desiä on paljon juotavaa jos tarkoituksena on kokeilla useampia erilaisia oluita, neljästä puhumattakaan. Lasinpesu- ja juomavesipisteitä oli vaikea paikantaa jos niitä edes oli – panimojen edustavat onneksi välillä huuhtelivat lasit omalla ständillään. Lyhyen vierailumme aikana emme niitä kuitenkaan lähteneet varta vasten etsimään.

Kallion tiskillä yläkerrassa oli mukava jutella ja kuulla Madahan (tropical milk IPA) oluen tarina. Itse olut oli myös oikein hyvä ja virkistävän erilainen IPA. Kyseisellä tiskillä ollut Birra Amiatan kastanjaolut jäi tällä kertaa väliin mutta sitä pitää kokeilla toiste. Ruosniemellä oli mukanaan kaksi tynnyrikypsytettyä versiota samasta oluesta – Vuorineuvos Bunnahabhain ja Tullibardine. Kuuleman mukaan nämä olivat olleet vain joitakin viikkoja tynnyreissä joten ihan kaikkea potentiaalia ei päästy hyödyntämään. Bunnahabhain -versiossa oli mukava savuisuus kun taas Tullibardine jäi hieman persoonattomaksi, ehkä juuri lyhyen tynnyröinnin johdosta. Olarin tiskillä oli uuden tekijän High Time Brewingin New England -tyylinen kokeilu Hop Volcano. Kovin kauas jäätiin jenkkilän esikuvista mutta kiva että tähän tyylisuuntaan lähdetään kokeilemaan myös kotimaassa. Olut oli esitteen mukaisesti pehmeä, makeahko ja sakea. On mielenkiintoista seurata mitä nämä kaverit saavat seuraavaksi ulos. Olarin MC Taakibörsta iPA 2017 on kyseisen yhtyeen syksyisen keikkasuosion myötä luonnollinen lanseeraus. Oluena aika yksinkertainen mutta hauskassa kontekstissa kiinnostava kokeilla. Samaisen panimon Area 21 Porter jäi myös hieman persoonattomaksi vaikka Area 21 -sarjan muut oluet ovat aiemmin maistuneet hyvin. Lopuksi vielä parit Donut Islandilta – kirpeä ja piristävä berliner weisse Dieter ja toimiva perus-IPA Frisco Disco.

Kokonaisuudessaan tunnelmallinen ja sopivan tiivis tilaisuus vaikkakin hieman tylsä mitä tulee tarjontaan. Kiinnostavimmat oluet tuli käytyä läpi alle tunnissa. Olutfestareilla viettää mielellään pidemmänkin päivän mutta tähän riitti pikavisiitti tällä kertaa. Näitä tapahtumia on niin paljon nykyään että joukosta erottautuminen on entistä tärkeämpää. Toki jos haluaa hengailla hyvän musiikin säestämänä, jutella panimojen edustajien kanssa ja nauttia tutuista olutsuosikeistaan (ehkä jopa suurempinakin annoksina), silloin tämä oli siihen varsin hyvin toimiva tapahtuma.

 

Mannerheim reisussa

Kahdella tapaa

Diskovalojen värjäämänä

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *