Florida osa 1: Garagiste, Hidden Springs, Angry Chair

Noin vuosi ehti kulua edellisestä jenkkireissusta kun oli aika lähteä tutustumaan Floridaan ja olutosavaltiona se onkin varsin erinomainen matkakohde. Lennot Miamiin, auto alle ja kiertämään Tampan, Sanibel Islandin ja Key Westin kautta takaisin Miamiin. Pari viikkoa aikaa, useampi sovittu olutvaihtokauppa ja useita panimovierailuja oli siis edessä.

Floridan lämpöön saavuttiin iltasella joten edessä oli yöpyminen lentokentän lähellä josta sitten jatkettiin seuraavana aamuna Tampaan. Itse kaupunki vaikutti melko normaalilta jenkkikaupungilta ja Ybor Cityn kaupunginosa, jossa yövyttiin, oli viihtyisä ja perinteikäs entinen teollisuusalue kuubalaisvivahteella. Ensimmäisenä iltana tuli vierailtua Garagistella, Hidden Springsillä ja Angry Chairilla. Välimatkat olivat lyhyehköt ja Uber kuljetti kätevästi. Seuraavalla viikolla oli Tampa Bay Beer Week (TBBW) joten kaikilla panimoilla tuntui olevan sen valmistelut ja ennakkotapahtumat meneillään. TBBW:n kunniaksi moni panimo julkaisee spesiaalioluita sitä edeltävinä päivinä. Kyseisellä viikolla oli mm. Cigar Cityn Hunahpu’s Day ja Angry Chairin oma olutfestivaali.

Garagiste on 2015 perustettu ja 2016 crowdfundingilla käyntiin laitettu hunajaviinitoimija joka on kerännyt kiitettävän maineen viime vuosina. Tarjolla oli neljän meadin flighteja ja parilla “lautasella” ehtikin tutustua hyvin erilaisiin meadeihin. Garagisten tunnetuimmat tuotteet ovat maapähkinävoilla höystettyjä ja eri tynnyreissä kypsytettyjä. Hyvin tehtyjä tuotteita ja mielenkiintoisia tynnyriversioitakin oli tarjolla, mutta yllättäen illan suosikiksi nousi ihan perusvalikoiman Susy’s Cherry Pie. Erittäin herkullinen kirsikkahunajasekoitus joka oli hieman kirpeä mutta silti makea ja hienosti viimeistelty. Lisämainintana Black Forest oli hämmentävän hyvin toimiva suklaan ja punaviinirypäleiden yhdistelmä kirsikan ja hunajan komppaamana. Mukaan tarttui myös pari maapähkinämeadia joita päästään kokeilemaan myöhemmin.

Naapurissa sijaitseva Hidden Springs on noussut myös suosioon muutaman stoutinsa kanssa vaikka panimo tekeekin laajalti eri tyylejä. Juuri kyseisenä iltana panimolla oli jonkin sortin olutfestivaali johon kävelin vahingossa (?) sisään ja sulauduin joukkoon. Tarjolla oli suuri määrä erilaisia oluita mutta festivaalin juju oli ettei niiden nimiä tai valmistajia julkaistu. Ymmärtääkseni sieltä siis valittiin voittajat “sokkona” mutta sen tarkemmin ei konseptiin ehtinyt tutustua. Muutama olut tuli maistettua muttei mitään mullistavia. Itse panimon flight baarin puolella tarjoili monta hapanta ja humalaista olutta. Panimon kysytyintä tuotetta Double Barrel Fluffernutter Black Aggieta ei harmillisesti ollut hanassa vaikka se muutamaa päivää myöhemmin julkaistiinkin. Oluet olivat ihan jees mutteivät mitenkään erityisiä. Baaritiskillä tutuksi tullut puhelias ja mukava kaveri New Yorkista antoi spontaanisti mukaan pari Other Halfin tölkkiä. Oluen ystäviin on aina mukava törmätä.

Loppuillasta oli vielä vierailu yhdelle maailman hypetetyimmistä panimoista ja pastrystouteistaan tunnetulle Angry Chairille. Se sijaitsee keskellä varsin tavanomaista asumisaluetta syrjässä Tampan keskustasta. Panimo oli trendikäs ja meininki kohtalaisen ronskin huumorin siivittämää ja rehtiä. Hanassa oli pari mielenkiintoista olutta jotka oli kokeiltava välittömästi. German Chocolate Cupcake Stout (sen tynnyrikypsytetty isoveli kokeiltiin joulukuussa) ja oli hyvin pastrymäinen eli makea, mausteinen ja samettisen pehmeä. Varsin hyvä. Tarjolla oli myös Imperial German Chocolate Cupcake Stout With Orange, joka ei ollut kovin onnistunut mutta ehkä se johtui siitä että appelsiinin ja suklaan yhdistelmä ei muutenkaan uppoa allekirjoittaneelle. Joku strong ale myös kokeiltiin ennen kuin oli aika päättää ensimmäinen ilta Tampassa.

 

Garagisten hanalista

Garagisten tynnyreitä

Garagisten flight

Hidden Springsin olutfestivaaleilla

Hidden Springsillä värikästä meininkiä

Pari Other Halfia

Souria Angry Chairilta

Angry Chairin hanalista

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *