Evil Twin – Même Jésus Plus

Tanskalaisveljeksistä toinen on julkaissut kymmeniä oluita jeesusteemalla, joista tällä kertaa arviossa pariisilaisravintola Brewberryn 5-vuotisjuhlan kunniaksi tehty Même Jésus Plus – 10% vahvuinen imperial stout joka on pantu Espanjassa. Etiketti on panimolle tyypillinen retrokuvioinen.

Lasiin kaatuu pikimusta neste joka kuohuu minimaalisesti, tuoksussa on tuhkaa ja hiiliä ja vaahdon väri on punertavan ruskea. Vaikka kyseistä olutta ei ole tynnyrikypsytetty, tulee tuoksusta mieleen ruisviskitynnyrit. Maussa puree ensin liitutaululiidun kalkkisuus, lisää tuhkaa ja tummaa kahvia, kunnes maku pysähtyy kuin seinään ja jäljelle jää suun kuivattava jälkimaku. Ruisleipää, hivenen merisuolaa, kirsikkapuuta ja lakritsinjuurta ilman makeutta. Alkoholia ei huomaa kovin helposti sillä se peittyy humalaprofiilin alle hyvin ja kokonaisuus on pehmeä ja tuhti. Kovin makea tämä ei ole eikä lasin reunoilta sokerisuutta erityisesti huomaa. Jälkimaku on pitkä josta ruisleivän maku jää pisimpään mieleen. Oluen lämmetessä maut pehmenevät entisestään ja sekoittuvat keskenään. Kokonaisuudessaan tämä on hyvä esimerkki reilusta imperial stoutista.

 

Evil Twin - Même Jésus Plus

Evil Twin – Même Jésus Plus

 

Alkuperäinen Even More Jesus -olut päätyi vuosi sitten testiin yhdessä Evil Twin ja Prairie Artisan Ales -kollaboraation Bible Beltin ja Prairien oman oluen Bomb! kanssa. Tämä vertailu oli mielenkiintoinen sillä näiden kahden panimon omat vahvat imperial stoutit, Even More Jesus ja Bomb!, olivat inspiroineet heitä tekemään yhdessä Bible Beltin hyödyntäen kummankin oluen ominaisuuksia (täällä on yksi hyvä/hauska analyysi). Even More Jesuksen tuhtiin imperial stoutin pohjaan oli lisätty Bombin tulisuutta ja yhdistelmä oli ihan toimiva, mutta ei kuitenkaan ylittänyt kumpaakaan erikseen. Näistä kolmesta rinnakkain arvioiduista oli Bomb! selkeä ykkönen – sen 13% tuovat reilun pohjan jolle on hienosti tasapainoitettu tulisuus ja paahteisuus. Jeesuksen eri tynnyriversioita on useita mutta niitä on harvemmin saatavilla samasta paikasta joten rinnakkaisvertailun tekeminen on harmillisen haastavaa.

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *