3x Põhjala – Must Kuld (Porter, Cherry Edition, Kenyan Coffee Edition)

Eteläisen naapurimaamme ykköspanimon portterin kolme versiota laitettiin testiin rinnakkain. Olisiko kirsikka- tai kahviversio parempi kuin alkuperäinen?

Ensimmäisenä testattiin Must Kuldin kehuja kerännyt alkuperäisversio. Maku oli pehmeä, maitokahvinen, paahteinen ja toi mieleen kotitekoisen tuoreen lakritsin. Vaahto oli tyylikkään ruosteisen värinen. Jälkimaku oli kuiva ja terävä. Hieno olut ja tyylinsä edustaja – paljon kahvia jo tässä perusversiossa.

Seuraavaksi korkattiin Must Kuld Cherry Edition. Kirsikan maku tuntui keinotekoiselta (cocktailkirsikoita?) ja kitkerältä kuin olisi kirsikan kiveä purrut. Vaahto oli hieman punertavampi ja pullon pohjalla oli yllättävän paljon hiivan jämiä. Tämä versio oli mahdollisesti nähnyt parhaat päivänsä tai oli muuten vaan outo/epäonnistunut yhdistelmä.

Lopulta lasissa oli kahviversio Must Kuld Kenyan Coffee Edition jonka suhteen odotukset olivat korkealla – olihan alkuperäinen hieno ja lisäkahvista tuskin olisi haittaakaan. Pullo kuohui huomattavasti enemmän kuin muut versiot, maussa oli paljon kahvia (yllätys) ja kokonaisuus oli erittäin tyylikäs. Runko tuntui kovin kevyeltä ja olisi saanut olla hieman tuhdimpi. Kovin suuri ei ero alkuperäiseen Must Kuldiin ollut ja nämä kaksi olivatkin selkeästi paremmat kuin kirsikkaversio.

Tästä oluesta on tehty myös bourbon- ja vadelmaversiot joita ei pulloina ollut saatavilla. Bourbonversio voisi olla oikein toimiva jos sitä joskus tulee jakeluun laajemmin.

 

3x Põhjala Must Kuld

3x Põhjala Must Kuld

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *