Singapore

Kävin maaliskuussa Singaporessa parin päivän pikavisiitillä ja ehdin raapaista paikallisen olutskenen tarjontaa. Pieni maa ja kaupunki mutta jossa on yllättävän hyvä tarjonta oluen suhteen.

Heti laskeutumisen jälkeen suuntasimme metrolla kaupungin länsilaidalle jossa sijaitsee Brewers’ Craft -niminen myymälä jota pyörittää mukava kaveri nimeltään Meng-Chao. Hän on ymmärtääkseni paikallisen skenen pioneereja ja oli hyvin kartalla varsinkin jenkkipanimoista, jakelukanavista eri osavaltioissa, maahantuonnista, treidauksesta jne. Itse myymälä oli hankala löytää sillä se sijaitsee keskellä hieman syrjässä sijaitsevaa lähiötä ilman minkäänlaisia kylttejä. Tässä kuva myymälästä kun se vihdoin löytyi mutta ennen kuin omistaja saatiin paikalle:

Brewer's Craft

Brewer’s Craft

 

Naapurikaupan kaveri neuvoi soittamaan omistajalle ja tunnin kuluttua hän saapuikin ja avasi liikkeen. Hyllyillä oli tyhjiä pulloja Dark Lordeista Stonen Enjoy By -sarjaan mutta harmillisesti vain koristeina. Pienen myymälän suurehko jääkaappi oli täynnä myytäviä pulloja joista muutaman korkkasimme samantien kaupassa hengaillessamme (tämänlaiseen “ostokulttuuriin” kun pääsisimme kotimaassakin joku kaunis päivä..), mm. tuoreenoloiset pullot Deschutesilta: Pinedrops IPA, Fresh Squeezed IPA sekä Stonen ja Sierra Nevadan kollaboraatio NxS IPA (eksoottisen kuuloinen gini-bourbon-rye-tynnyröinti-blendi kuivahumaloinnilla toimi yllättävän hyvin!). Lisäksi kaupassa oli kylmähuone johon ei valitettavasti päässyt, mutta josta sai ostaa mikäli osasi nimetä haluamansa tuotteen ja sitä sattui siellä olemaan.. Siinä vierähti tovi jos toinenkin kun nimesin oluita omalta “In-Search-Of” listaltani mutta lopulta matkaan tarttui mm. Prairien Barrel Aged Bomb! (1. versio) ja pari vuosikertaa Deschutesin The Abyssiä. Ei paha aloitus uudessa kaupungissa!

Deschutes Hop Trip ja Pinedrops IPA

Deschutes Hop Trip ja Pinedrops IPA

 

Samana päivänä oli ohjelmassa myös illallinen ja tutustuminen Singaporen parhaimmistoon valitussa Brewerkzissä. Ratebeerin ykkössijalla oleva XIPA oli ihan OK tuplaipa mutta muut testatut oluet eivät olleet kovin kummoisia. Ruoka oli OK ja koko paikassa oli varsin kaupallinen tunnelma, sisäänheittäjiä ja persoonatonta palvelua. Myöhemmin kävimme myös Chinatownin ruokakompleksissa jossa sijaitsevat baarit Smith Streets Taps ja The Good Beer Company. Sekava ja hikinen paikka oli täynnä ruoka- ja juomakojuja joiden keskellä nämä kaksi “luukkua” ovat piristävä lisä. Pienehkö paikka mutta suhteellisen monipuolinen valikoima oluita – kannattaa käydä tsekkaamassa jos kohdalle osuu.

Paikallinen bottleshopien ketjuThirsty on myös kiinnostava paikka käydä kokeilemassa hyviä oluita (paljon Stone, Founders, Bell’s ym. jenkkitavaraa). Kovin harvinaisia oluita ei sieltä löytynyt mutta myyjät olivat mukavia ja asiaansa perehtyneitä. Kaupassa testasin mm. Bear Republicin pätevän Racer 5 IPA:n ja klassikon Allagash Whiten. Little Indian lähellä sijaitsi myös baari nimeltä Owls Brew jossa oli ihan pätevä valikoima oluita mutta paljon samaa mitä muissa kaupungin craft beer baareissa.

Kaiken kaikkiaan hyvä kaupunki myös oluen ystävälle ja eri paikkoihin on lyhyiden etäisyyksien ja toimivan julkisen liikenteen avulla helppo päästä. Myymälät joissa myös tarjoillaan juomia hyllyistä toimivat hyvin ja näissä voi helposti tutustua saman henkisiin myyjiin ja asiakkaisiin.

Tuliaisia kotiin

Tuliaisia kotiin

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *