Ostoksilla Tallinnassa

Kesäisen virvokkeiden hakumatkan yhteydessä tuli myös tsekattua käsityöläisoluen tarjonta muutamassa suositussa erikoisliikkeessä. Niin paikalliset kuin kansainvälisetkin erikoisoluet ovat hyvin tarjolla erikoisliikkeissä ja trendi näkyy myös sataman viinatukuissa.

 

Laivalla

Laivalla

 

Ensin vuorossa oli SIP jossa fokus on oluissa ja viineissä. Valikoimassa oli paljon paikallista tarjontaa ja kohtalainen määrä ulkomaisia tuotteita, naapurimaiden lisäksi erityisesti Belgiasta. Yhdellä seinällä oli hieman arvokkaampia tuotteita kuten esimerkiksi suurempia tai harvinaisempia pulloja. Myyjä oli ystävällinen ja mukava. Seuraava pysäkki oli Uba ja Humal jossa keskiössä ovat oluet ja kahvit. Hintatasosta jäi kallis vaikutelma ja valikoima oli aikalailla sama kuin SIPissä, tosin tarjolla tuntui olevan kuitenkin hieman laajempi valikoima kansainvälisiä oluita. Paljon puhuttu “Ratebeer-hylly” auttanee varmasti monia bongaamaan hyviä oluita valikoimasta. Lopulta kävimme myös vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Pothousessa, joka oli yllättäen edullisempi kuin aiemmat myymälät (ainakin allekirjoittaneen etsimien oluiden suhteen). Hintataso muutamassa kalliimmassa verrokkituotteessa näytti olevan yli 10% edullisempi verrattuna esim. Uba ja Humalin hintoihin. Pothousen valikoima oli myös, jos ei suurin, niin ainakin eniten oluita per m2 – vaatekomeron kokoisessa myymälässä oli valtava määrä tuotteita. Valikoima tuntui olevan laajempi erityisesti kansainvälisten tuotteiden suhteen ja näistä kolmesta liikkeestä tämä oli allekirjoittaneen suosikki. Jääkaappi oli pieni joten kylmiä tuotteita ei kovinkaan paljon ollut tarjolla.

 

Laatikollinen tuliaisia

Laatikollinen tuliaisia

 

Erikoisliikkeiden tarjonta oli ihan hyvällä mallilla ja hintataso ihan OK, mutta kotimaahan verrattuna hyvinkin kilpailukykyinen (esim. Madonna of Sori 2,9e vrt. 4,1e ja Põhjalan Routa 4,05e vrt. 4,99e). Valitettavasti harvinaisempien paikallistuotteiden kuten Põhjalan Cellar Series -oluiden löytäminen on hankalaa ellei matkaa ajoita tarkalleen oikeaan ajankohtaan sillä myymälät saavat hyvin rajoitetusti – “they are like candy ” kuten erään liikkeen myyjä totesi.

Mielenkiintoista oli myös huomata kuinka tietyt tuotteet saattoivat olla edullisempia sataman viinalaareissa kuin erikoismyymälöissä. Esimerkiksi jos haluaa kellaria täydentää Chimayn Bleuella tai Liefmansin Goudenbandilla, tuntui että niitä sai verrattain edullisemmin satamasta kuin erikoisliikkeistä. Toisaalta nettikauppojen valikoiman ja hintatason ollessa monesti hyvinkin kilpailukykyinen voidaan miettiä onko järkeä lähteä merta edemmäs kalaan? Hyvässä erikoisliikkeessä on kuitenkin aika mukavaa tutkia hyllyjä kylmä olut kädessä ja keskustella asiantuntevien myyjien kanssa.

 

Sopivaa baarihinnoittelua @ Drink

Sopivaa baarihinnoittelua @ Drink

About the Author

Hankala Asiakas

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *