Matkavalmisteluja

Tammikuu on ollut suhteellisen hiljainen olutkuukausi. Joulun ja uudenvuoden jälkeen ei toki koittanut tipaton/ipaton/dipaton tai mikään muukaan vaan normaali arki ilman sen suurempia oluttapahtumia. Muutama olut satunnaisesti stadissa, Verified Venueiden selailemista uusien oluiden toivossa ja kotikellarin tyhjentämistä kun ei uusia oluitakaan jaksanut tilata. Ehkä on ihan hyvä aloittaa vuosi normaalia rauhallisemmin ja odotella esim. Ratebeer Best -listojen julkaisemista jotta on taas uusia oluita tähtäimessä?

Vaikka viime viikot ovatkin olleet rauhallisia, on pian edessä matka Ameriikan Yhdysvaltoihin, tuohon oluen luvattuun maahan. Viime kerrasta on jo 11 vuotta joten reissun suhteen ovat odotukset varsin suuret. Lennot buukattiin pari kuukautta ennen lähtöä ja matkan suunnittelu (muunkin kuin oluiden suhteen…) aloitettiin samantien. Parin viikon reissulla olisi tarkoitus ehtiä vierailla muutamassa eri kaupungissa länsirannikolla ja luonnollisesti myös seudun kiinnostavimmissa panimoissa. Mukaan lähtee koko perhe ja allekirjoittanut ainoana kuskina, joten pelkkä beercation ei ole tulossa, mutta eiköhän sitä tarpeeksi oluita pysty matkaan sovittamaan siitä huolimatta. Lisäksi olisi tarkoitus päästä kokeilemaan erään tunnetun panimon legendaarista tripleipaa, joka julkaistaan “sattumalta” juuri reissun aikaan… Siitä lisää myöhemmin :)

Treidiverkot laitettiin myös välittömästi vesille. Viime viikkoina onkin hierottu muutamat hyvät vaihtokaupat ja nyt pidetään peukkuja että kaikki menee suunnitellusti. Treidaaminen on oma mielenkiintoinen pelinsä jonka avulla voi päästä käsiksi kaikista kiinnostavimpiin pulloihin. Listojen kärjissä ja keskustelujen aiheina olevat pullot kun eivät aina kauppojen hyllyillä pölyty tai Eurooppaan asti päädy. Eri verkostojen, kuten BeerAdvocaten ja Ratebeerin, mutta myös erilaisten Facebook -ryhmien ja Instagramin avulla on helppo tutustua oluen harrastajiin ympäri maailman. On hauska tavata usein erittäin mukavia ihmisiä eri puolilta ja huomata miten kaikkia yhdistää intohimo hyvän oluen suhteen. Lähes aina on itse vaihtokaupan lisäksi hauska jakaa yhdessä muutama olut ja antaa/saada paikallisia suosikkejaan ylimääräisinä oluina. Reissulle lähtee mukaan omasta kellarista jenkkikontaktien haluamia pulloja ja takaisin päin olisi tulossa varsin monta allekirjoittaneen “bucketlist -olutta”. Tuliaispulloina mukaan lähtee ainakin Põhjalan ja Omnipollon parhaimmistoa esimerkkinä siitä, että osataan me täällä Pohjois-Euroopassakin tehdä hyviä oluita. Toivotaan että kaikki menee hyvin ja että pullot saadaan ehjinä perille kumpaankin suuntaan.

Vielä ennen reissua ehtii kuitenkin kotioloissa maistelemaan muutaman mielenkiintoisen oluen joista lisää myöhemmin.

 

Sekalaisia laseja

About the Author

Hankala Asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *